Toepassing Sensara-systeem in de regio Baarn-Soest

U bevindt zich hier: Home | Leefstijlmonitoring | Sensara: leefstijlmonitoring en geavanceerde bewaking | Toepassing Sensara-systeem in de regio Baarn-Soest

Toepassing Sensara-systeem in de regio Baarn-Soest

Het project 'Rosetta implementatie in de regio Baarn-Soest' is gestart vanaf december 2014 met een looptijd van 2 jaar. Het omvat de toepassing van het Sensara systeem in zijn uitgebreide vorm Sensara Care en met toepassing van de casemanager userinterface. Het doel is implementatie van 20 systemen. Het project wordt mogelijk gemaakt door de regeling 'Samen bouwen aan het veranderend zorglandschap voor ouderen', uitgevoerd door ZonMW. Het project is ingediend door Lyvore (voorheen Zorgpalet Baarn-Soest) met ondersteuning door Vilans.

Het project heet 'Rosetta implementatie' omdat het Sensara-systeem qua functionaliteit, technologie en een deel van de opzet afgeleid is van het Europese project ROSETTA, onder de regeling Ambient Assisted Living (AAL) uitgevoerd in de periode 2009 – 2012. Lees meer hierover bij Europees project ROSETTA.

Sluiting woon- en zorgcentra

De achtergrond van het project is het niet meer terecht kunnen van een belangrijk deel van de doelgroep mensen met dementie in de woon-&zorgcentra van Zorgpalet Baarn-Soest. In de regio Baarn-Soest is 1 van de 4 woon- & zorgcentra gesloten, wordt een 2e omgevormd tot deels zware zorg, deels extramurale zorg en wordt voor een 3e zorgcentrum nog gezocht naar een vorm van beschut wonen Hierbij ligt het aantal mensen met dementie al sinds 2005 25% boven het landelijk gemiddelde. Beide factoren leiden ertoe dat bijvoorbeeld in de bestaande wooncomplexen voor zelfstandige wonende ouderen er sprake is van een concentratie van kwetsbare ouderen, die in aantal en kwetsbaarheid groeiende is.

In de opzet zijn in ieder geval de zorgmedewerkers van Zorgpalet betrokken als gebruikers (volgen de leefstijlmonitoring) en is ook de mantelzorg betrokken.

Doelen project

De doelen van het project zijn:

  1. Onder de huidige omstandigheden van extramuralisering een nauwkeuriger beeld krijgen van de daadwerkelijke vraag in de regio Baarn en Soest.
  2. De bestaande businesscase aan te scherpen, met name door de kosten van alle zorg- en welzijnsdiensten die nodig zijn voor mensen met gevorderde dementie of een andere intensieve zorg vraag thuis te laten wonen te inventariseren. Tevens onderzoek naar de eigen bijdrage die men bereid is te betalen.
  3. Praktijkervaring opdoen met de commerciële versie van de technologie onder de huidige omstandigheden, geïmplementeerd  met verdere aanscherping van de businesscase.

Aangescherpte businesscase

Resultaat is een aangescherpte, geactualiseerde businesscase die gebruikt kan worden in interne besluitvorming bij zorgorganisaties en voor overleg met zorgverzekeraars/zorgkantoor. Tevens een inventarisatie van de succes- en faalfactoren en unique sellingpoints.

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.