Themasessie Leven in vrijheid door technologie? (VOL)

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Themasessie Leven in vrijheid door technologie? (VOL)

Themasessie Leven in vrijheid door technologie? (VOL)

5 oktober 2018

Leven is vrijheid is een belangrijk thema in de langdurende zorg. Hoe kunt u de bewegingsvrijheid van bewoners met dementie op een gesloten afdeling maximaal vergroten met behulp van technologie? En wat zijn de verantwoordelijkheden en mogelijkheden volgens de Wet zorg en dwang? U hoort het op 31 oktober tijdens de bijeenkomst ‘Leven in Vrijheid door technologie?’ bij De Wever in Tilburg. 

Wanneer: 31 oktober, inloop vanaf 13.00 uur, aanvang 13.30 tot 17.00 uur
Waar: Behandelcentrum De Hazelaar in Tilburg
Voor wie: Beleidsfunctionarissen, ICT-professionals en managers werkzaam in de intramurale ouderen- of gehandicaptenzorg
Kosten:  Gratis

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze themasessie.

De Wet zorg en dwang komt, bent u er klaar voor?

Vanaf 1 januari 2020 treedt de Wet zorg en dwang (Wzd) in werking. Van zorgorganisaties wordt verwacht dat zij op de hoogte zijn van de wet en weten hoe ze deze moeten implementeren. Maar wat houdt de wet precies in? En wat betekent het in de praktijk? Hugo van der Wal, ministerie van VWS, maakt de koppeling tussen het thema ‘leven in vrijheid’ en de Wzd.

Meer vrijheid met behulp van technologie

Zorgorganisatie De Wever volgt al een aantal jaar een actief beleid om bewoners van een intramurale locatie meer vrijheid te bieden. De locatie Satijnhof heeft hierin een voortrekkersrol, bewoners mogen vrij door het gebouw lopen. In het traject ‘Leven in vrijheid’ werken zij aan opschaling om ook in de andere locaties meer vrijheid te bieden aan de bewoners. Een aantal locaties moet daarvoor de bestaande technologie (toezichthoudende domotica) uitbreiden/ moderniseren, of compleet vernieuwen. Tijdens de bijeenkomst hoort u hoe dit proces eruit ziet en wat de toegevoegde waarde is van de nieuwe technologie.

Bezoek De Wever

Na afloop van de bijeenkomst kunt u de afdeling bezoeken waar de nieuwe technologie wordt getest. De capaciteit van dit onderdeel is beperkt. Leden van de Kenniscirkel Domotica krijgen hierbij voorrang.

Bekijk het volledige programma

Reeks Wet zorg en dwang

Deze bijeenkomst is onderdeel van een reeks over de nieuwe wet. Bekijk hier de andere twee bijeenkomsten over registratielasten en omgaan met probleemgedrag.

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.