GPS-lokalisatiesystemen voor mensen met dementie of een verstandelijke handicap

U bevindt zich hier: Home | Publicaties | Dementie | GPS-lokalisatiesystemen

GPS-lokalisatiesystemen voor mensen met dementie of een verstandelijke handicap

Bent u op zoek naar een bruikbaar GPS-lokalisatiesysteem voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking? Vilans onderzocht de behoeften van zorgorganisaties op het gebied van lokalisatietechnologie. Ook keken ze in hoeverre de huidige systemen daarin voorzien.

Behoefte gebruiker als uitgangspunt

Uit het onderzoek blijkt dat elk systeem zijn voordelen heeft. Cliënten, zorgverleners en mantelzorgers hebben verschillende behoeften bij GPS-systemen. Daarom is het niet mogelijk om 1 systeem aan te wijzen als meest geschikt product. Geen enkel systeem voorziet geheel in alle specifieke eisen van gebruikers in de zorg. Er zal altijd vanuit de behoeften van een individuele gebruiker gekeken worden wel systeem het beste aansluit.

Het onderzoek is een momentopname - eind 2015. Bepaalde producten, zoals de Vlinder, waren nog in ontwikkeling en ook huidige product versies zijn mogelijk verbeterd.

Keuzehulp GPS-lokalisatiesystemen

Vilans maakte een presentatie om organisaties op weg te helpen. In de presentatie vindt u de belangrijkste voor- en nadelen van lokalisatiesystemen. Ook worden er tips en valkuilen besproken. Zodat u de oplossing kiest die past bij de eindgebruiker.

Lees meer op Domotica Wonen & Zorg

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.