Presentatie nieuwe toezichthoudende domotica

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Presentatie nieuwe toezichthoudende domotica

Presentatie nieuwe toezichthoudende domotica

13 april 2016

Wij nodigen u graag uit voor de bijeenkomst ‘Een nieuwe generatie domotica voor de intramurale zorg’, op maandag 13 juni 2016.

Vilans heeft onderzoek gedaan naar de nieuwe systemen voor toezichthoudende domotica in de intramurale dementiezorg en gehandicaptenzorg. Op 13 juni presenteert de Kenniscirkel Domotica voor Wonen en Zorg van Vilans de eindresultaten hiervan en gaat graag met u in gesprek over wat dit voor uw zorgorganisatie betekent.

Een eerste bijeenkomst hierover, in december 2015, kon rekenen op grote belangstelling. Daarom organiseren wij in juni een tweede bijeenkomst. Het programma is iets anders, en u krijgt de meest actuele stand van zaken.

Wanneer

13 juni 2016, van 13.30 tot 17.00 uur. Inloop vanaf 13.00 uur

Waar

Bartholomeus Gasthuis, Lange Smeestraat 40 in Utrecht. Dit is op loopafstand van station Utrecht Centraal

Voor wie

Beleidsfunctionarissen, ICT-professionals en managers werkzaam in de intramurale ouderen- of gehandicaptenzorg

Programma

13.00 - 13.30 uur: Ontvangst met koffie en thee.
13.30 - 14.00 uur: Uitleg van de nieuwe systemen en presentatie van de eindresultaten van het evaluatieonderzoek. Wat betekent de nieuwe generatie domotica voor zorgorganisaties?
14.00 - 14.25 uur: Hoe maak je een passende keuze voor toezichthoudende domotica in de intramurale dementiezorg? Plus: Actuele ontwikkelingen in de domotica voor ouderen- en gehandicaptenzorg.
14.25 - 14.45 uur: Ervaringen met  UAS-technologie van ASCOM & Dutch Domotics, verteld vanuit het perspectief van de zorgorganisatie (ouderenzorg), met aandacht voor het implementatieproces
14.45 - 15.00 uur: Pauze
15.00 - 15.10 uur: Ervaringen met de Slimme Optische Sensor versie 2.0 ,verteld vanuit het perspectief van de zorgorganisatie (gehandicaptenzorg), de keuze na de pilot en het implementatieproces
15.10 - 15.20 uur: Ervaringen met de Slimme Optische Sensor versie 3.0, verteld vanuit het perspectief van de zorgorganisatie (ouderenzorg) met aandacht voor het implementatieproces en vervolgtoepassingen
15.20 - 16.30 uur: Aan de slag! De deelnemers aan de bijeenkomst gaan in groepjes uiteen. Onder begeleiding van een Vilans-medewerker wordt gezamenlijk de vraag besproken: 'Wat betekent dit voor mijn zorgorganisatie en hoe ga ik hiermee om?'
16.30 - 17.00 uur: Terugkoppeling van de discussie in groepjes en afsluitende discussie

Download het volledige programma (pdf)

Kosten

  • Deelname is gratis voor leden van de Kenniscirkel Domotica voor Wonen en Zorg van Vilans.
  • Organisaties zonder abonnement op de Kenniscirkel Domotica betalen €115,- per medewerker. Deze kosten worden in rekening gebracht als na een aanmelding geen afmelding heeft plaatsgevonden.

Let op: Medewerkers van organisaties met een abonnement op de Kenniscirkel Domotica hebben voorrang bij een groter aantal aanmeldingen, met een maximum van 2 deelnemers per aangesloten organisatie.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via dit online formulier.

Achtergrondinformatie

Presentatie uitkomsten onderzoek

Vilans heeft in 2014 tot en met december 2015 onderzoek uitgevoerd naar wat implementatie van deze nieuwe systemen voor intramurale toezichthoudende domotica voor effecten heeft op draagvlak, doelmatigheid en kwaliteit van zorg. De uitkomsten delen we graag met u tijdens deze bijeenkomst. Ook de nieuwste ontwikkelingen, die wij blijven volgen, delen we op deze dag graag met u.

Ambient Intelligent Technologie

De nieuwe systemen zijn gebaseerd op een nieuw type zorgtechnologie: Ambient Intelligent Technologie (AIT), ook wel bekend als slimme sensortechnologie. Dit zijn een of meerdere kamerdekkende sensoren met slimme software die informatie uit de sensoren interpreteert en analyseert. Zorgorganisaties kunnen deze technologie gebruiken voor monitoring of toezichthouden met een sterk verminderde belasting van het zorgpersoneel.

Lees meer op Domotica Wonen en Zorg

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.