Onderzoeksrapport Leefstijlmonitoring (Friesland)

U bevindt zich hier: Home | Publicaties | Leefstijlmonitoring | Onderzoeksrapport Leefstijlmonitoring (Friesland)

Onderzoeksrapport Leefstijlmonitoring (Friesland)

Het rapport beschrijft de uitkomsten van het 300-dagen durende onderzoek van Vilans naar de ervaringen van mantelzorgers en casemanagers met Leefstijlmonitoring, waaronder de frequentie en manier van het gebruik en de meerwaarde.

Daarnaast werd onderzocht in hoeverre de toepassing van leefstijlmonitoring tot een reductie in de ervaren belasting leidt bij mantelzorgers van mensen met dementie.

Uit het onderzoek blijkt dat leefstijlmonitoring vooral meerwaarde heeft voor mantelzorgers; het zorgt bij de meerderheid van de mantelzorgers voor meer gerustheid en minder belasting.

Download het onderzoeksrapport (pdf)

In Friesland liep van juni 2015 tot april 2016 het project Leefstijlmonitoring in Friesland. Bij 63 alleenwonende ouderen werd hiervoor leefstijlmonitoring geïnstalleerd.

Dit project is onderdeel van het doorbraakproject ‘Zorg ontzorgd met ICT’, gefinancierd door ZonMw. De overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen willen met doorbraakprojecten digitalisering van de Nederlandse economie en maatschappij versnellen.

Vilans deed gedurende het project onderzoek naar de ervaringen van mantelzorgers en casemanagers dementie met Leefstijlmonitoring.

Titel:

Longitudinaal onderzoek naar de impact van leefstijlmonitoring op mantelzorgers en de zorg voor mensen met dementie

Door:

Henk Herman Nap, Dirk Lukkien en Lotte Cornelisse. Vilans, september 2016

Meer informatie

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.