Nieuwe inkoopspecificaties voor thuiszorgtechnologie

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Nieuwe inkoopspecificaties voor thuiszorgtechnologie

Nieuwe inkoopspecificaties voor thuiszorgtechnologie

31 augustus 2016

Eind juli publiceerde Vitaal Thuis een nieuwe versie van de inkoopspecificaties voor thuiszorgtechnologie. Hierin staan richtlijnen voor het aanbesteden en implementeren van thuiszorgtechnologie voor zorgmedewerkers.

Verdieping en uitbreiding van de inkoopspecificaties

Deze publicatie is een verdieping op de eerder verschenen inkoopspecificaties. Johan van der Leeuw: 'De inkoopspecificaties zijn bedoeld om zorgorganisaties te helpen bij het keuzeproces voor technologie voor thuiswonende ouderen. Met ondersteuning van Vilans is ten opzichte van de voorgaande versie 2.4 een kwaliteitsslag gemaakt. Leefstijlmonitoring, geavanceerde bewaking / passieve personenalarmering en medicijndispensing zijn toegevoegd aan de specificaties'.

Eisen aan thuiszorgtechnologie

In 2015 is de eerste versie van de inkoopspecificaties gepubliceerd. De inkoopspecificaties geven een set eisen weer die gesteld kan worden aan thuiszorgtechnologie. De wensen van ouderen en cliënten staan hierbij centraal. De thuiszorgtechnologie moet onder andere open, toekomstbestendig, schaalbaar en betaalbaar zijn.

Samenwerking

Vitaal Thuis is een coalitie die zich inzet om ouderen en chronisch zieken langer veilig en zelfstandig thuis te laten wonen door eenvoudige en betaalbare thuiszorgtechnologie breed toegankelijk te maken. In de coalitie participeren naast Vilans, de organisaties VitaVally, Actiz en Kien als kernpartners. De publicatie inkoopspecificaties is mede tot stand gekomen door medewerking van de kernpartners van de coalitie.

Downloaden

Download de Vitaal Thuis inkoopspecificaties 2016 versie 3.0 (pdf)

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.