Nieuwe domoticasystemen voor nachtzorg verbeterd

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Nieuwe domoticasystemen voor nachtzorg verbeterd

Nieuwe domoticasystemen voor nachtzorg verbeterd

20 juni 2016

Domotica voor de nachtzorg in de intramurale dementiezorg en gehandicaptenzorg is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de systemen die nu nog in een groot deel van de ouderenzorg en gehandicaptenzorg gebruikt worden.

Dit blijkt uit onderzoek naar de nieuwe systemen voor in deze sectoren dat Vilans in 2015 uitvoerde.

In gesprek met 50 zorgprofessionals

Vorige week gingen wij, tijdens een bijeenkomst naar aanleiding van de eindresultaten van het onderzoek, in gesprek met 50 deelnemers van verschillende zorgorganisaties uit de ouderen- en gehandicaptenzorg over wat dit voor hun zorgorganisatie betekent.
Uit de bijeenkomst blijkt dat het laten landen van de voordelen van deze technologie in zorgorganisaties nog wel wat moeite kost.

Johan van der Leeuw, senior adviseur eHealth bij Vilans, licht toe: ‘Er zijn bijvoorbeeld zorgmedewerkers die nachtelijke rondes blijven lopen, omdat ze dat zo gewend zijn en zich niet durven te verlaten op de technologie. Terwijl een veel gebruikte visie inmiddels is: de nacht is om te slapen.’

‘Telkens een verstoring door binnenkomend zorgpersoneel past hier niet bij. De nieuwe technologie kan een ongestoorde nachtrust van de bewoners zeker faciliteren, maar dit vereist vaak wel een zekere cultuuromslag.’

Meer informatie

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.