Nieuw domoticasysteem voor mensen met dementie

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Nieuw domoticasysteem voor mensen met dementie

Nieuw domoticasysteem voor mensen met dementie

21 oktober 2015

Sinds 2002 is een nieuw type zorgtechnologie in ontwikkeling: Ambient Intelligent Technology (AIT, Slimme sensortechnologie). Dit zijn kamer-dekkende sensornetwerken met slimme software die informatie uit de sensoren interpreteert en analyseert. Deze technologie kan de zorg bijvoorbeeld gebruiken voor monitoring of toezichthouden zonder dat de cliënt daar iets voor hoeft te doen.

Onderzoek afgerond

Vilans onderzoekt sinds 2014 wat AIT kan betekenen voor de zorg. Het UAS-systeem is een voorbeeld van deze nieuwe technologie. Coloriet is een van de eerste zorgorganisaties die het UAS-systeem in gebruik heeft. Het onderzoek bij Coloriet is ondertussen afgerond. Eén van de conclusies is dat zowel cliënten als medewerkers van de locatie Laarhof een meerwaarde ervaren.

Dit rapport is een samenvatting van het volledige onderzoeksrapport. Het volledige onderzoeksrapport vindt u op het afgeschermde deel van deze website, alleen toegankelijk voor abonnees van de kenniscirkel domotica.

Onderzoek andere AIT-systemen

Naast het UAS-systeem is er een ander systeem dat gebruik maakt van AIT en op een toenemend aantal locaties wordt toegepast: de slimme Optische Sensor (SOS). Het onderzoek naar de effectiviteit van verschillende SOS-systemen is nog lopende. De resultaten daarvan worden eind 2015 verwacht.

Op het besloten deel van deze website worden de concurrentiegevoelige resultaten van de evaluatieonderzoeken gecommuniceerd. Daarnaast vindt u hier een overzicht van de systemen van Dutch Domotics & ASCOM (gebaseerd op de UAS-technologie) en van OpenXS en Avics (systeem rond de Slimme Optische Sensor, SOS). Op de website vindt u ook meer informatie over verschillende domoticasystemen voor de intramurale dementiezorg van een generatie net voor de slimme sensortechnologie.

Het besloten deel van de website van de Kenniscirkel domotica is alleen toegankelijk voor abonnees. Nog geen lid van de kenniscirkel domotica? Sluit nu een abonnement af.

Lees meer op Domotica wonen & zorg:

Meer informatie:

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.