Navigatie voor mensen met dementie

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Navigatie voor mensen met dementie

Navigatie voor mensen met dementie

14 september 2016

Vilans is betrokken bij de ontwikkeling van de app Happy Walker. Deze applicatie ondersteunt mensen met dementie bij het ondernemen van activiteiten. Happy Walker heeft onder andere een hulpmiddel dat de gebruiker helpt de weg te vinden. Wij zijn betrokken bij de ontwikkeling van de app. Dit ontwikkelproject loopt tot februari 2016.

Kent u iemand met een milde vorm van dementie in de nabije omgeving? Denk dan mee over de ontwikkeling van deze app en vul de vragenlijst in. U kunt de vragenlijst invullen tot 17 oktober.

Gebruiksonderzoek Happy Walker

Sinds september 2012 wordt in een Europese samenstelling, onder leiding van TNO, gewerkt aan het Happy Walker-project (AAL-project). Dat het een uitdaging is om een goede app te ontwikkelen voor mensen met dementie blijkt uit het gebruiksonderzoek waar wij in dit project verantwoordelijk voor zijn. Dit voorjaar testten we de applicatie in Nederland en Spanje.

Doorontwikkeling met Innovate Dementia-platform

Op basis van de resultaten van de onderzoeken in verschillende landen wordt de navigatieapplicatie Happy Walker verder doorontwikkeld, onder andere in samenwerking met gebruikers uit het Innovate Dementia-platform. Op dinsdag 9 juni 2015 hebben zij meegedacht hoe een scherm van de Happy Walker app er eenvoudiger uit kan zien.

Meer informatie over dementie

Lees meer over de Happy Walker app op de website van Vilans. Heeft u nog vragen over het project, neem dan contact op met Sandra Suijkerbuijk. Dat kan per e-mail: s.suijkerbuijk@vilans.nl of telefonisch: 06 - 22 81 04 16.

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.