Speciale nachtzorgbijeenkomst tijdens Zorg en ICT

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Speciale nachtzorgbijeenkomst tijdens Zorg en ICT

Speciale nachtzorgbijeenkomst tijdens Zorg en ICT

27 maart 2018

Is technologie in de nachtzorg altijd de beste oplossing? Speciaal voor managers en bestuurders organiseren we tijdens de Zorg en ICT beurs een bijeenkomst over nachtzorg en de inzet van technologie. Welke kansen en risico’s ziet u bij technologie in de nachtzorg? Hoe verhoudt zich dat tot de Wet zorg en dwang? En hoe zorgen we ervoor dat de privacy van cliënten zoveel mogelijk gewaarborgd blijft? Al deze vragen komen aan bod op 18 april tijdens de nachtzorgbijeenkomst Zorg & ICT in Utrecht.

Wanneer: woensdag 18 april, van 14.00 uur – 16.30 uur
Waar: Jaarbeurs, Utrecht
Voor wie: Managers en bestuurders die zich bezighouden met nachtzorg en inzet van technologie.
Kosten: Gratis, inclusief lunch en toegang tot de beurs

Aanmelden

Een nieuwe visie op nachtzorg

Het organiseren van goede zorg in de nacht is een complexe uitdaging. Al jaren zetten zorgaanbieders akoestische bewaking en camera’s in, op de kamer om cliënten een goede nachtrust en veiligheid te bieden. Dat lijkt dat een logische oplossing, zeker als de slapende cliënt zich in een ander gebouw of op een andere locatie bevindt dan de nachtzorgmedewerker. Toch heeft zorgaanbieder Prisma ervoor gekozen dat niet meer als vanzelfsprekend te beschouwen. Zij hebben een nieuwe visie op nachtzorg.

Samen optrekken

Tijdens de bijeenkomst vertelt Prisma wat deze verandering van visie voor de nachtzorg betekent en hoe het de kwaliteit van zorg heeft verbeterd. Onder leiding van Henk Nies, bestuurder van Vilans, gaat u in gesprek over de kansen en uitdagingen die hiermee gepaard gaan. We besteden speciale aandacht aan de veranderingen die de Wet zorg en dwang met zich meebrengt in relatie tot de nachtzorg. We verkennen de mogelijkheden om gezamenlijk op te trekken en te leren van elkaar.

Bezoek de Zorg en ICT beurs

Voor de bijeenkomst kunt u natuurlijk de Zorg en ICT beurs bezoeken. Zorg & ICT is het jaarlijkse hoogtepunt voor actuele informatie, zichtbare innovatie en inspiratie op het gebied van digitaal gedreven zorg.

Lees meer

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.