Tunstall AD-Life Leefstijlmonitoring

U bevindt zich hier: Home | Leefstijlmonitoring | Tunstall ADLife: leefstijlmonitoring

Tunstall AD-Life Leefstijlmonitoring

Tunstall is een Engelse producent van personenalarmering en telecare & telehealth en van oudsher in Nederland een marktleider in de markt voor personenalarmering via de thuiszorg. Het ADLife systeem voor leefstijlmonitoring is ontwikkeld vanaf 2004.

Kenmerken

  • Een onderscheid met de systemen Livind en Sensara is dat de apparatuur voor personenalarmering als centraal platform wordt gebruikt. De twee andere systemen gebruiken hiervoor een apart kastje aan te sluiten op de internet router. Dit biedt een voordeel als deze toch in de woning aanwezig is.
  • Het is evenals het Livind-systeem puur voor leefstijlmonitoring bedoeld. Het biedt geen geavanceerde bewaking op bijvoorbeeld vallen en dwalen (weglopen uit de woning).
  • Het is een systeem dat alleen aan zorgorganisaties verkocht wordt. Zorgorganisaties plaatsen het vervolgens bij cliënten en verplaatsten het van cliënt naar cliënt. Zorgprofessionals zijn de gebruikers: zij kijken naar de schermen.

Geen doorontwikkeling

Op deze website wordt vooralsnog dit systeem niet uitgebreid beschreven, ondanks dat er een aantal pilots mee zijn uitgevoerd, vanwege de volgende redenen:

  1. Tunstall Nederland lijkt het op dit moment niet actief op de markt te brengen.
  2. Na de introductie op de markt heeft er geen doorontwikkeling meer plaatsgevonden. Er lijkt dus niet meer in geïnvesteerd te worden, terwijl dit bijvoorbeeld bij Livind en Sensara wel actief plaatsvindt.

Projecten in het verleden

  • Vilans heeft in 2006 in opdracht van Tunstall een experiment uitgevoerd met de Lifestyle Monitoring in zes aanleunwoningen van de zorgorganisatie Vivre in Margraten (Limburg).
  • Een latere pilot (2007 - 2008) van Vilans bij de Prof. Heymansstichting in Groningen, specifiek bij Team 290 casemanagers voor mensen met dementie, was minder succesvol door technische problemen. De pilot is beperkt gebleven tot een aantal weken bij vier cliënten.
  • Van februari 2010 tot en met december 2010 heeft een pilot plaatsgevonden onder leiding van het eHealth Research Centre van de Universiteit Twente. Naast een specifieke voor mensen met dementie bestemde versie van PAL 4 is hier Tunstall ADlife toegepast bij in totaal 14 cliënten van de verpleeghuizen Posten en Bruggerbosch. De installatie heeft plaatsgevonden via de systeem integrator Focuscura.

Lees meer

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.