CareSensus van Philips (nog in ontwikkeling)

U bevindt zich hier: Home | Leefstijlmonitoring | CareSensus van Philips

CareSensus van Philips (nog in ontwikkeling)

Het systeem CareSensus wordt ontwikkeld door een Philips-onderdeel uit de Verenigde Staten: Philips Lifeline. In de jaren ’90 is deze producent van personenalarmering gekocht door Philips. Het aanbod personenalarmering van Philips is tot nu toe niet op de Nederlandse markt gebracht. Het is alleen in de Verenigde Staten en Japan beschikbaar.

CareSensus is al een aantal jaren in ontwikkeling, met ook een pilot in 2013 via Philips Research & Development  bij de Cicero zorggroep in Zuid-Limburg. Een kleinschalige vervolgpilot heeft in 2015 plaatsgevonden bij Zuidzorg (regio Eindhoven).

De huidige versie van het CareSensus systeem wordt eerst commercieel op de markt gebracht in de Verenigde Staten met een eerste wat grootschaliger toepassing bij een thuiszorgorganisatie in de Verenigde Staten.

Voorjaar 2017: Philips zet marktintroductie in Europa on hold

CareSensus zou per 1 januari 2017 in Nederland worden geïntroduceerd, maar dat is in het voorjaar on hold gezet voor geheel Europa. Dit vanuit de volgende strategische overwegingen:

  • Er zijn snelle technologische ontwikkelingen die leiden tot een heroverweging van het huidige caresensus systeem
  • Men streeft naar verdere integratie met andere Philips ontwikkelingen
  • De Europese markt, waaronder de Nederlandse, zou er nog niet rijp voor zijn.

Project bij Cordaan

Begin juni 2016 heeft de zorgorganisatie Cordaan (Amsterdam) aangekondigd dat er een overkoepelend contract is gesloten voor de toepassing van de medicijndispenser Medido (product nu in bezit van Philips door het ontwikkelende bedrijf te kopen) en CareSensus. Dit zou dan de eerste grootschalige pilot/opschalingsproject met CareSensus in Nederland vanaf 1 januari 2017 zijn geweest met een streefaantal van 200. De versie zoals die gebruikt wordt in de Verenigde Staten wordt aangepast voor de Nederlandse setting. In mei 2017 is de situatie echter dat de toepassing van CareSensus van Philips via Cordaan voortijdig is beëindigd door het on hold zetten van Caresensus in Europa. Het systeem van Philips wordt vervangen door een andere leverancier van leefstijlmonitoring met in eerste instantie een lager streefaantal. 

Het systeem CareSensus kan in tegenstelling tot de systemen Sensara, Livind en Care@Home via FocusCura vooralsnog niet aangesloten worden op een Universele Meldbank Ouderenalarmering, de UMO-zorgcentrale van Verklizan zoals die bij een groot aantal organisaties voor personenalarmering in gebruik is.

Video over het CareSensus systeem

Meer informatie

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.