Infographic technologie bij dementie thuis

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Infographic technologie bij dementie thuis

Infographic technologie bij dementie thuis

12 januari 2016

Er is nu een overzicht van de beschikbare technologie voor thuiswonende mensen met dementie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan apps, beeldbellen, alarmeringssystemen of medicijndispensers met controle op afstand.

Deze infographic geeft een overzicht van de verschillende technologieën die je kunt gebruiken om mensen met dementie die nog thuis wonen te ondersteunen. Met dit overzicht kun je eenvoudig zien welke technologie voor wie in welke fase geschikt is. Tevens wordt in het overzicht aangegeven voor wie de technologie van belang is: de persoon met dementie zelf, de mantelzorg en/of de professionele zorgverlener.

Voorkant van het overzicht

Download het Overzicht technologie, Hulpmiddel bij Dementie (pdf. Vilans, januari 2016) met handige links naar elders op deze website. Of download een printvriendelijke versie (pdf. Vilans, januari 2016)

Langer thuis wonen met behulp van technologie

Ouderen zo lang mogelijk verantwoord zelfstandig thuis laten wonen, dat is het streven. Technologie kan daarbij een belangrijke ondersteunende rol spelen. Welke technologieën zijn er allemaal en welke kun je het beste gebruiken voor thuiswonende mensen met dementie? Niet elke technologie is immers even goed toepasbaar voor elke fase van dementie: soms is de dementie nog niet zo ver gevorderd dat het hulpmiddel noodzakelijk is. Of, andersom: op een bepaald moment is de technologie niet meer toereikend voor de mate van dementie die de persoon heeft.

De technologieën zijn ingedeeld naar de 4 fasen van dementie: licht geheugenverlies, milde dementie, midden stadium dementie en gevorderd stadium dementie. Daarnaast laat de infographic zien wie van de technologie gebruik kan maken: de cliënt, mantelzorger en/of zorgprofessional.

Nieuw webdossier: Dementie Thuis

Er is op deze website een nieuw webdossier ingericht waar nog meer te lezen valt over de mogelijke technologieën voor mensen met dementie die nog thuis wonen. De online versie van de infographic (pdf. Vilans, januari 2016) verwijst naar pagina’s binnen dit webdossier.

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.