Infographic Technologie bij dementie thuis vernieuwd

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Infographic Technologie bij dementie thuis vernieuwd

Infographic Technologie bij dementie thuis vernieuwd

5 december 2018

De vernieuwd infographic 'Technologie bij dementie thuis' geeft een overzicht van verschillende technologieën die u kunt gebruiken om thuiswonende mensen met dementie te ondersteunen. Nieuw aan het overzicht is de toepassing van (sociale)robotica.

Download de infographic Technologie bij dementie thuis

Zorgrobots en robotdieren.

Er zijn steeds meer technologische mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te blijven wonen, bijvoorbeeld met behulp van apps, beeldbellen of alarmeringssystemen. Ook rondom de inzet van zorgrobotica liggen kansen. Zorgrobots kunnen de zorg voor ouderen met dementie op een waardevolle manier aanvullen. Zo kan een robot mensen met dementie helpen bij het onthouden van dagelijkse activiteiten of afspraken, of zorgen voor ontspanning en vermaak.

4 fasen van dementie

Niet elke technologie is even goed toepasbaar voor elke fase van dementie. De technologieën zijn daarom ingedeeld naar de 4 fasen van dementie. Licht geheugenverlies, milde dementie, midden stadium dementie en gevorderd stadium dementie.

Daarnaast laat de infographic zien wie van de technologie gebruik kan maken. Namelijk de cliënt, mantelzorger en/of zorgprofessional. Met dit overzicht kunt u eenvoudig zien welke technologie voor wie in welke fase geschikt is.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.