Functiewijzer domotica voor intramurale dementiezorg geactualiseerd en uitgebreid

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Functiewijzer domotica dementiezorg

Functiewijzer domotica voor intramurale dementiezorg geactualiseerd en uitgebreid

17 april 2015

Steeds vaker zetten zorgorganisaties domotica in ter ondersteuning van de zorg en de verbetering van de kwaliteit van leven in een complex kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Het aanschaffen en implementeren van domotica is echter een complex traject. De domotica functiewijzers van Vilans helpen zorgorganisaties en woningcorporaties om een functioneel programma van eisen op te stellen. De functiewijzer Domotica voor dementiezorg is geactualiseerd op basis van de nieuwe slimme sensortechnologie, die inmiddels de status heeft van bewezen technologie. 

domotica dementieAanscherping functiebeschrijvingen

De functiebeschrijvingen voor typische bewakingsfuncties in de dementiezorg zoals de uitbed-melding en de verlaten kamer melding zijn in de geactualiseerde functiewijzer verder aangescherpt. Deze aanscherping is mede op basis van wensen uit de praktijk, die ook leidend zijn geweest bij de ontwikkeling van de technologie.

Nieuwe functies

Ook zijn er nieuwe functies toegevoegd die door de nieuwe technologie mogelijk worden gemaakt, zoals automatisch bewaking op vallen zonder technologie te hoeven dragen als een cliënt zich overdag en ’s avonds op zijn/haar eigen kamer wil terugtrekken.

Download

Functiewijzer Domotica voor intramurale dementiezorg (pdf, versie 2.1, maart 2015)

 

Overzicht van de andere domotica functiewijzers van Vilans

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.