Leefstijlmonitoring

U bevindt zich hier: Home | Leefstijlmonitoring | Leefstijlmonitoring

Leefstijlmonitoring

In november 2017 is door Vilans de whitepaper Leefstijlmonitoring gepubliceerd. Deze geeft een overzicht van de resultaten van de projecten met leefstijlmonitoring in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg, aangevuld met hoofdstukken over implementatie, financiering en kanttekeningen vanuit de ethiek.

Whitepaper Leefstijlmonitoring

Dit webdossier geeft aanvullend vooral nadere informatie over de afzonderlijke systemen, de businesscase en de financiering.

Op het voor geabonneerde organisaties toegankelijke deel van deze website staat een meer uitgebreide versie van dit webdossier. Hierin worden bijvoorbeeld de voor- en nadelen van de systemen tegenover elkaar gezet. Tevens wordt dieper ingegaan op de huidige stand van zaken ten aanzien van de financiering.

De whitepaper Leefstijlmonitoring is een momentopname van november 2017. Actuele ontwikkelingen kunt u volgen op deze website.

Download 'Whitepaper Leefstijlmonitoring, Onderzoek naar de meerwaarde en mogelijkheden van leefstijlmonitoring voor cliënten, hun mantelzorgers en zorgprofessionals'.

Welke systemen?

De volgende systemen hebben de status van bewezen technologie:

  • Livind
  • Sensara
  • Tunstall ADLife

Bewezen technologie houdt in dat het systeem minimaal 1 jaar in de (zorg)praktijk is gebruikt. Ook moet het evaluatieonderzoek positief zijn. 

Tunstall ADLife wordt tot nu toe nauwelijks of niet gebruikt in Nederland en is de laatste jaren ook niet doorontwikkeld. Vandaar dat in dit webdossier meer aandacht is voor de systemen van Livind en Sensara.

Lees meer over de projecten in de pagina’s over de systemen en de projecten:

  • Livind
  • Sensara
  • Tunstall ADLife
  • Een nieuwere ontwikkeling is dat het intermediaire bedrijf voor thuiszorgtechnologie FocusCura het Israëlische systeem Care@home van Essence onder de noemer ‘’cAlarmsense’’ op de Nederlandse markt brengt en de implementatie ondersteunt.
  • Philips heeft het systeem CareSensus op de Nederlandse markt gebracht in een eerste project bij de zorgorganisatie Cordaan te Amsterdam, maar het relatief snel weer teruggetrokken van de markt.
  • Daarnaast is er nog het Vivago-systeem uit Finland: dit is veel ouder dan de andere systemen en is totaal anders. Er wordt geen gebruik gemaakt van een sensorennetwerk in de woning, maar van een polshorloge. De functionaliteit overlapt wel deels met leefstijlmonitoring: met name het slaappatroon kan gemonitord worden.

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.