Whitepaper Zorgdomotica in de nachtzorg

U bevindt zich hier: Home | Publicaties | Groepswonen/intramuraal | Whitepaper Zorgdomotica in de nachtzorg

Whitepaper Zorgdomotica in de nachtzorg

Zorgorganisaties ondersteunen al tientallen jaren de nachtzorg met technologie. De afgelopen jaren is ‘intelligentie’ toegevoegd aan de systemen, zodat u meldingen en alarmen gemakkelijk kunt interpreteren en filteren. Deze nieuwe generatie domotica kan de werkdruk van nachtzorgmedewerkers verminderen en de privacy en veiligheid van bewoners vergroten.

Vilans onderzocht wat het effect is van de implementatie van deze nieuwe systemen op draagvlak, doelmatigheid en kwaliteit van intramurale zorg. Benieuwd naar de uitkomsten? Download de whitepaper Zorgdomotica in de nachtzorg.

Mogelijkheden en onmogelijkheden van de nieuwe generatie zorgdomotica

De nieuwe generaties domotica verminderen de nachtelijke rondes. Uit de Vilans-onderzoeken blijkt dat de nieuwe generaties bewaking het aantal loze meldingen flink reduceert. De white paper geeft zorgaanbieders inzicht in de mogelijkheden die zorgdomotica biedt voor de nachtzorg. U vindt ook een handig overzicht met verschillende typen en generaties zorgdomotica, geschikt voor de nachtzorg. Vervolgens delen we de ervaringen van zorgorganisaties met deze zorgdomotica en geven we tips voor de implementatie.

Tips voor implementatie zorgdomotica

Draagvlak bij medewerkers, familie en bewoners is essentieel om de inzet van zorgdomotica te laten slagen. Ook de omgeving en de mogelijkheden van de techniek zelf, bepalen de efficitiviteit van het systeem. Zorgdomotica in de nachtzorg is maatwerk. Per bewoner moet u kijken of deze persoon zelf kan alarmeren en of toezicht nodig is. Hoe u dat doet? Lees het in de whitepaper.

Lees meer over toezichthoudende domotica op het besloten deel (alleen toegankelijk voor leden van de kenniscirkel Domotica).

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.