Consumentenelektronica in de zorgsector

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Welke consumentenelektronica kan ook in de zorgsector gebruikt worden?

Consumentenelektronica in de zorgsector

7 januari 2016

Vilans heeft een handig overzicht gemaakt van de consumentenelektronica die ook door zorgorganisaties gebruikt kunnen worden.

Bekijk het overzicht van consumentenelektronica dat ook in de zorgsector ingezet kan wordenBekijk het overzicht (pdf, Vilans).

Dagelijks komen er nieuwe technische snufjes en gadgets op de markt. Toch is het gebruik van consumentenelektronica in de langdurende zorg maar mondjesmaat. Daardoor is er nog weinig bekend over het gebruik en de mogelijkheden van consumentenelektronica binnen zorgorganisaties.

Voor Vilans was dit aanleiding om te onderzoeken waarom zorgorganisaties consumentenelektronica nog nauwelijks inzetten en wat er gebeurt als je ze hiermee laat experimenteren.

Dit overzicht geeft een indruk van wat er zoal op de markt is aan consumententechnologie waar zorgorganisaties gebruik van zouden kunnen maken. Het overzicht is een momentopname en zeker niet volledig. Dagelijks komen er immers nieuwe apps en apparaten op de markt.

Vilans hoopt dat het overzicht zorgorganisaties inspireert om eens te experimenteren met consumententechnologie. Alleen dan zie je of iets echt toepasbaar is of dat er nog kanttekeningen te maken zijn.

Lees meer

Lees voor meer achtergrond over het onderzoeksproject het artikel in KIZ: Een inventarisatie van het gebruik van consumentenelektronica in de zorg (pdf)

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.