Functiewijzer domotica - thuiswonend met dementie

U bevindt zich hier: Home | Publicaties | Functiewijzers | Functiewijzer domotica - thuiswonend en dementie infographic

Functiewijzer domotica - thuiswonend met dementie

Bekijk deze handige infographic vol beschikbare technologieën voor thuiswonende mensen met dementie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan apps, beeldbellen, alarmeringssystemen of medicijndispensers met controle op afstand.

Deze infographic toont verschillende technologieën die mensen met dementie die nog thuis wonen ondersteunen. Welke technologie is voor wie in welke fase geschikt? Dat ziet u in dit overzicht. Tevens wordt aangegeven voor wie de technologie van belang is: de persoon met dementie zelf, de mantelzorg en/of de professionele zorgverlener.

Voorkant van het overzicht

Download het Overzicht technologie, Hulpmiddel bij Dementie (pdf. Vilans, januari 2016) met handige links.

Of download een printvriendelijke versie (pdf. Vilans, januari 2016)

Langer thuis wonen met behulp van technologie

Ouderen zo lang mogelijk verantwoord zelfstandig thuis laten wonen, dat is het streven. Technologie speelt een belangrijke ondersteunende rol. Welke technologieën zijn er allemaal en welke kunt u het beste gebruiken voor thuiswonende mensen met dementie? Niet elke technologie is immers even goed toepasbaar voor elke fase van dementie: soms is de dementie nog niet zo ver gevorderd dat het hulpmiddel noodzakelijk is. Of, andersom: op een bepaald moment is de technologie niet meer toereikend voor de mate van dementie die de persoon heeft.

De technologieën zijn ingedeeld naar de 4 fasen van dementie: licht geheugenverlies, milde dementie, midden stadium dementie en gevorderd stadium dementie. Daarnaast laat de infographic zien wie van de technologie gebruik kan maken: de cliënt, mantelzorger en/of zorgprofessional.

Nieuw webdossier: Dementie Thuis

Bekijk het nieuwe webdossier met nog meer technologieën voor mensen met dementie die thuiswonen.

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.