Functiewijzer domotica voor zelfstandig wonende ouderen

U bevindt zich hier: Home | Publicaties | Functiewijzers | Functiewijzer domotica - zelfstandig wonende ouderen

Functiewijzer domotica voor zelfstandig wonende ouderen

Waar moeten domotica-systemen voor zelfstandig wonende ouderen aan voldoen? Met deze functiewijzer stelt een zorgorganisatie een functioneel Programma van Eisen op.

Een functioneel Programma van Eisen (PvE) is een opsomming van functies of voorzieningen actief in een woning. In dit geval voor toepassen van domotica/zorg op afstand in bijvoorbeeld een appartementencomplex voor ouderen.

Met de functiewijzer stelt een zorgorganisatie, al dan niet in samenwerking met een woningcorporatie, een functioneel Programma van Eisen op, die vervolgens wordt gebruikt bij het aanvragen van offertes bij leveranciers van zorgdomotica-systemen.

In de functiewijzer is gezocht naar een balans tussen wat (mogelijk) nuttig en zinvol is en wat (op termijn) technisch haalbaar is. Deze twee elementen zijn in de loop van de tijd aan verandering onderhevig. De onderstaande aanzet voor een functioneel PvE voor een bepaalde doelgroep is dus een momentopname.

Download Functiewijzer

Functiewijzer Domotica voor zelfstandig wonende ouderen (pdf, november 2012,  bijgesteld december 2013)
Informatie voor de werkgroep die het Functioneel Programma van Eisen opstelt. Bestemd voor: zelfstandig wonende ouderen, bijvoorbeeld voor oudere bewoners van appartementencomplexen die bij voorrang aan ouderen worden toegewezen. 

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.