Functiewijzer domotica dementiezorg

U bevindt zich hier: Home | Publicaties | Functiewijzers | Functiewijzer domotica dementiezorg

Functiewijzer domotica dementiezorg

Een functioneel Programma van Eisen (PvE) is een opsomming van functies of voorzieningen actief in een woning. In dit geval gaat het bijvoorbeeld om een groepswoning met een gemeenschappelijk ruimte en afzonderlijke woon-slaapvertrekken. De functiewijzer helpt u bij het maken van een Programma van eisen voor het inzetten van domotica op een dergelijke locatie.

Functiewijzer voor domotica dementiezorg

Met het functioneel Programma van Eisen kunt u offertes aanvragen bij leveranciers of producenten van zorgdomotica systemen. In de functiewijzer is gezocht naar een balans tussen wat nuttig en zinvol is en wat technisch haalbaar is. Deze 2 elementen zijn tijd aan verandering onderhevig. Een aanzet voor een functioneel PvE is een momentopname.

Deze functiewijzer is voor de werkgroep van:

  • kleinschalig wonen voor mensen met dementie
  • verpleeghuizen PG
  • zorgcentra bij transformatie volledig zorgcentrum naar zwaardere PG-zorg.

Hieronder is de versie 3.0 te downloaden. Vilans en diens voorganger Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn hebben eerdere versies uitgebracht in 2004, 2006, 2007, 2009, 2011, 2013, 2015 en nu 2017. Resultaten uit ondersteuningstrajecten en evaluatieonderzoeken naar de nieuwste domoticasystemen voor dementiezorg, zijn hierin verwerkt.

Download Functiewijzer

Functiewijzer Domotica voor dementiezorg (pdf, versie 3.0 versie 2017)

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.