Care@home van Essence (Israël) / cAlarmSense via FocusCura

U bevindt zich hier: Home | Leefstijlmonitoring | Care@home van Essence (Israël) / cAlarmSense via FocusCura

Care@home van Essence (Israël) / cAlarmSense via FocusCura

FocusCura is een in de thuiszorg dominante marktpartij. Het is een zogenoemd intermediair bedrijf voor thuiszorgtechnologie: ze bieden thuiszorgorganisaties aan hen volledig te ontzorgen op het terrein van thuiszorgtechnologie, waardoor de organisatie zich kan blijven focussen op de zorg.

Dit strekt tot en met de leverancierskeuze over de volle breedte van thuiszorgtechnologie, waarbij een zorgorganisatie zich verlaat op de keuze van het intermediair bedrijf. Per juni 2017 heeft FocusCura nog maar weinig eigen ontwikkelingen en maakt men vooral gebruik van toeleveranciers. Dit is ook van toepassing op leefstijlmonitoring. Hierbij is de keuze gevallen op het Israëlische systeem Care@Home van Essence.

Pilots van FocusCura

FocusCura heeft eind 2015 3 kleine pilots uitgevoerd- telkens 2 systemen voor een paar maanden - met het  systeem Care@Home van het Israëlische Essence. Dit in het kader van een haalbaarheidsonderzoek. Het systeem is al langere tijd in ontwikkeling en wordt aangeboden door Essence aan andere bedrijven om aan de man te brengen in een bepaald land, eventueel onder een eigen naam.

De kleinschalige pilots hebben plaatsgevonden bij de zorgorganisaties  Proteion (Noord-Limburg), Cordaan (Amsterdam) en TSN.

Opmerking:

  • Proteion is de pionier in leefstijlmonitoring en heeft al langere tijd een groter aantal Livind-systemen in gebruik.

Op basis van het haalbaarheidsonderzoek heeft FocusCura besloten in principe het betreffende systeem van Essence op de markt te brengen in Nederland in eerste aanleg nog in een beperkt aantal. Sinds begin 2017 is Essence op de markt onder de noemer cAlarmSense, als onderdeel van een breder aanbod rond personenalarmering. De focus ligt hierbij meer op geavanceerde bewaking/noodsituatie detectie dan op leefstijlmonitoring. Hoewel de laatste zeker ook wordt geboden.

Project bij Cordaan in Amsterdam: virtueel verzorgingshuis

Vanaf juni 2017 is dit project gestart met 10 aangesloten cliënten met een uitbreiding naar 150 na de zomer. Behalve het systeem via FocusCura omvat het concept ‘’virtueel verzorgingshuis’’ ook een persoonlijke wooncoach.

Dit project is de directe opvolger van een gestrand project van Cordaan met Philips Caresensus. Philips heeft voorjaar 2017 de marktintroductie van het in feite Amerikaanse systeem Caresensus in Europa on hold gezet. Lees verder over de achtergrond hiervan -> link naar de pagina over Philips Caresensus.

Verder informatie over het project Virtueel verzorgingshuis van Cordaan.

Technische informatie

Het systeem van Essence kan aangesloten worden op een Universele Meldbank Ouderenalarmering, de UMO-zorgcentrale van Verklizan zoals die bij een groot aantal organisaties voor personenalarmering in gebruik is. Dit geldt ook voor de systemen Sensara en Livind, maar vooralsnog niet voor CareSensus van Philips.

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.