eWare: nieuw ecosysteem voor welzijn mensen met dementie

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | eWare: nieuw ecosysteem voor welzijn mensen met dementie

eWare: nieuw ecosysteem voor welzijn mensen met dementie

3 juli 2017

Vilans, Sensara, Tinybots en ZZG Zorggroep starten in het Europese project 'eWare'. In dit project is aandacht voor de combinatie en integratie van leefstijlmonitoring en sociale robotica.

EWare is een nieuw ecosysteem die het welzijn van mensen met dementie en hun mantelzorgers ondersteunt en daarmee de kwaliteit van leven te vergroten. Door de koppeling van verschillende systemen heeft het eWare ecosysteem meerdere functies. Zo kan eWare een crisissituatie vroegtijdig signaleren, waardoor zorgmedewerkers tijdig een interventie kunnen starten. Daarnaast ondersteunt eWare mensen met dementie via zinvolle interacties en herinneringen (agenda reminders) met behulp van een sociale robot.

eware nieuw ecosysteem welzijn mensen dementie

Doelen van het eWare project

  • Vermindering van subjectieve stress bij mantelzorgers van mensen met dementie
  • Verbetering van de kwaliteit van leven van de mantelzorger en de persoon met dementie
  • Ondersteuning van communicatie en informatie tussen formele en informele zorgverleners.

Het eWare ecosysteem wordt met eindgebruikers ontwikkeld. De evaluaties van het systeem vinden plaats bij 4 zorgaanbieders in Nederland, Italië, Zwitserland en Noorwegen. In totaal testen en evalueren 300 eindgebruikers het systeem, waaronder mensen met dementie, mantelzorgers en zorgprofessionals. Het eWare systeem moet in 2021 op de markt verschijnen.

eWare consortium

Vilans coördineert het project eWare. Het eWare consortium omarmt de missie dat wij een zinvolle dienst ontwikkelen dat aansluit op de wensen van mensen met dementie, mantelzorgers en zorgprofessionals. Het consortium bestaat uit 9 Europese organisaties.

Meer over het eWare project

project eware combinatie leefstijlmonitoring en sociale robotica

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.