Aan de slag met technologie

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Aan de slag met technologie

Aan de slag met technologie

8 augustus 2016

Aan de slag met technologie! Maar wat is uw visie op technologie binnen uw organisatie eigenlijk? Vilans is gestart met het project ‘De technologische toekomst van de zorg’ om zorgaanbieders te helpen bij de ontwikkeling van een visie op technologie.

We zien het overal om ons heen: een toename aan technologie; ook in de ouderenzorg! Maar welke innovaties kan je als organisatie aan je voorbij laten gaan en waar moet je op inspelen? Dat kan soms lastig zijn om te beoordelen. Vaak omdat het een organisatie ontbreekt aan een duurzame visie op technologie.

Project ‘De technologische toekomst van de zorg’

Grote leveranciers kloppen met regelmaat op de deur van zorgaanbieders met vernieuwende oplossingen. De vraag is echter of dat wel de oplossingen zijn die u en uw cliënten echt verder helpen. Hoe gaat u om met deze grote leveranciers? Welke rol kan consumententechnologie spelen? En kunnen innovaties van start-ups een oplossing bieden? Op die vragen moet het project antwoord geven.

Experimenteren met technologie

We kunnen de toekomst niet voorspellen maar op basis van verschillende scenario’s en korte experimenten kunnen we wél stap voor stap de toekomst ontdekken.

Met een aantal voorlopers in de zorg zijn we in gesprek over hun visie op technologie. Samen gaan we ‘Zinvol uitproberen’. Gedurende 2 weken experimenteren wij met nieuwe producten en technologieën. Denk bijvoorbeeld aan het uitproberen van consumentenelektronica, quantified self*, Virtual Reality en drones!

Wij laten zorgorganisaties kennis maken met de oneindige mogelijkheden van technologie om zo bewustwording voor de visie op technologie binnen de organisatie te creëren. Alle kennis en inzichten die dit oplevert, bundelen we in een handreiking voor visievorming.

De eerste reeks experimenten heeft in juli plaatsgevonden met bestaande technologieën. De tweede ronde vindt plaats in september. Met innovatieve start-ups in samenwerking met Utrecht Inc. experimenteren we in deze ronde voornamelijk met technologieën die nog in een concept- of ontwikkelfase zitten.

De Challenge: zelf aan de slag

Na afloop van dit project publiceren wij ‘de Challenge’: 6 weken lang gaat u aan de slag met opdrachten om de organisatie voor te bereiden op de technologische toekomst van de zorg.

Wilt u ook met uw organisatie technologie ‘Zinvol uitproberen’ tijdens de Challenge? En uw organisatie toekomst-proof maken op het gebied van technologie? Of wilt u op de hoogte blijven van de tools en de handreiking die we ontwikkelen, om zelf aan de slag te gaan met uw visievorming? Neem dan contact op met Lotte Cornelisse, l.cornelisse@vilans.nl.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over technologie in de toekomst? Neem ook dan contact op met Lotte Cornelisse, l.cornelisse@vilans.nl.

* Toelichting op de term 'Quantified self'

Technologie die geïntegreerd is in het leven van de cliënt, met als doel informatie te verzamelen over zichzelf en hiervan te leren.

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.