Slimme technologie in de woonzorg

U bevindt zich hier: Home | Publicaties | Groepswonen/intramuraal | Slimme technologie in de woonzorg

Slimme technologie in de woonzorg

Wat is 'ambient intelligent-technologie'? Dit is slimme, onzichtbare technologie in de woonomgeving.

Steeds vaker wordt een netwerk van sensoren aangelegd in de woning van een cliënt. Aan de sensoren worden verschillende technologieën gekoppeld. Denk aan het signaleren van noodsituaties of het monitoren van een dagelijks leefpatroon.

Johan van der Leeuw van Vilans schreef meer over dit thema. Download Ambient intelligent-technologie in de (woon)zorg  (pdf), Johan van der Leeuw, Vilans, 2007, 3 pag.

Deze publicatie is opgesteld voor de publicatie 'Ambient Intelligence: Toekomst van de zorg, of zorg van de Toekomst?' (september 2007) van het Rathenau Instituut. Dit uitgebreide rapport van het Rathenau-instituut heeft betrekking op de volle breedte van de zorg: zowel cure als care. De korte Vilans notitie gaat alleen over de care-sector.  

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.