Minder kosten door domotica

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Minder kosten door domotica

Minder kosten door domotica

3 juli 2014

Veel organisaties in de ouderen- en gehandicaptenzorg gebruiken toezichthoudende technologie of domotica om efficiënter te werken met behoud van kwaliteit van zorg. Het geeft de cliënt meer vrijheid en nachtdiensten kunnen toe met minder medewerkers. Tot nu toe sloot deze technologie echter niet goed aan bij de behoefte van de zorgpraktijk, vooral niet in de dementiezorg. Maar teammanagers van locaties die nieuwe technologie gebruiken, geven aan tevreden te zijn. Deze signalen komen bijvoorbeeld van de locaties Molenschot van Zorgpalet Baarn-Soest en Laarhof van Coloriet in Lelystad.

De nieuwste domotica voor de intramurale dementiezorg maakt het mogelijk met één nachtzorgmedewerker op 36 cliënten verantwoord te werken, vrijheidsbeperkende maatregelen af te bouwen én kwaliteit van zorg te blijven leveren. In BoardRoom Zorg lichten Johan van der Leeuw en Robert Houtenbos van Vilans toe wat moderne domotica inhoudt en welke stappen nodig zijn om ermee te gaan werken.

Download artikel Minder kosten door zorg: inzet met behoud van kwaliteit van zorg (pdf), gepubliceerd in BoardRoom Zorg

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.