Functiewijzer domotica voor somatische zorg

U bevindt zich hier: Home | Publicaties | Functiewijzers | Functiewijzer domotica voor somatische zorg

Functiewijzer domotica voor somatische zorg

Waar moeten domotica-systemen voor somatische zorg aan voldoen? Met deze functiewijzer stelt u als zorgorganisatie een functioneel Programma van Eisen op.

Functioneel programma van eisen als basis

Een functioneel Programma van Eisen (PvE) is een opsomming van functies of voorzieningen die in een woning actief zijn. In dit geval gaat het over groepswoningen voor zwaardere somatische zorg of een verpleeghuis voor somatische zorg.

Met de functiewijzer kan een zorgorganisatie een functioneel Programma van Eisen opstellen. Deze wordt vervolgens gebruikt voor het aanvragen van offertes bij systeem integratoren, leveranciers of producenten van zorgdomotica-systemen.

De functiewijzer is met name gebaseerd op een nieuwbouwproject van de zorgorganisatie Vivre te Maastricht. Zij hebben met een functioneel PvE domotica aangelegd voor somatische bewoners. Meer informatie hierover is opgenomen in het besloten gedeelte van deze website.

Wilt u weten wat nuttig en zinvol is? En wat op termijn technisch haalbaar is? Download dan deze functiewijzer.

Download Functiewijzer

Functiewijzer Domotica voor somatische zorg (pdf, versie 1.0, oktober 2013)
Deze functiewijzer is bestemd voor bestaande en nieuwe verpleeghuizen somatiek en zorgcentra met zwaardere somatische zorg.De aanzet voor een functioneel PvE is een momentopname.

Facebook Twitter LinkedIn

Abonnee worden?

Welke mogelijkheden bieden domotica en waar moet je op letten? De kenniscirkel van Vilans biedt onafhankelijke informatie in de vorm van productvergelijking, voorbeeldprojecten, programma’s van eisen, workshops en tips voor financiering. Persoonlijk en altijd op maat gesneden!

Geïnteresseerd? Lees meer informatie en meld je aan!

domoticawonenzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.